Köket beställt!

Idag, när alla andra grillade korv och värmde sig vid majbrasan åkte vi till IKEA. En bra dag för IKEA-besök - Inte alls mycket folk. Vi ritade upp köket och fick en hjälp med att lägga beställningen. Fick ändra om lite bland luckor och skåp så köket ser inte riktigt ut som på vår originalritning. 3 timmar senare, magen full av mellanmenyn köttbullar och några pengar fattigare åkte vi hem. Köket blir levererat till dörren den 28:e maj. Hann t o m inom lägenheten och isolera och spackla lite. Nu är det chilla (för min del) och Chelsea-Liverpool (för Johan) som gäller.

image47
En bild på luckan som vi ska ha i vårt nya kök.

Slappesöndag

Det blev en god middag på Lemongrass igår. Några drinkar och lite avec till kaffet sen en liten tur till Lilla Torg. Man mår som man förtjänar och idag har det inte blivit mer är ungefär 2 timmars segt arbete i lägenheten. Vår blivande sovrum är färdiggipsat och vi hann spackla väggarna lite till. Ser fram emot en kort jobbvecka. 

Det är ju inne med "outfitfoto" på alla bloggar. Här kommer 2 på mig. En från lördagkväll och en från söndagmorgon.

image43

image44

Och nyspacklade väggar!

image46




Tidig morgon

Lördag morgon och vi körde till Johans föräldrar i Löddeköpinge. Vi var där vid 9 och hade köpt med oss bullar. Efter god frukost lastade Johan och Sven-Åke släpet med gipsskivor. Nästa stopp ByggMax och vi inhandlade lite fler gipsskivor. Tillbaka till Malmö och efter en dramatisk tur med släpet (och nästan brutna ben) lastades gipsskivorna in. Johan gipsade 2 väggar och jag fortsatte med att bredspackla väggarna som Johan började med i veckan. Nu är klockan snart sju och vi fortsätter i morgon. I kväll blir det restaurang och fira att vi har varit tillsammans i 1 år. Love you min snickare!

En bra helg

Det har varit en bra helg. Har jobbat och slitit hela dagarna. Hade fortfarande lite tapet som skulle bort. Och just den tapeten satt som sten! Tur att Rasmus tittade förbi och gav oss lite experthjälp ;)

image37

Lördagen gick snabbt. Höll på till sju-åtta på kvällen. Jag hann börja med ett nytt projekt - garderobsdörren. Håller på att ta bort all gammal färg och sen ska den slipas, målas och lackas.

image38

image39
Johan fyller igen.

Efter en tur till Bauhaus och Jula idag blev det mer tapetrivning, fylla igen där Johan har spårat för elen och lite mer garderobsdörrsfix. 

image40
Mina nya hörselkåpor i barnstorlek :)

image41
Tack Ver för blomman!

Thank God it's friday!

Har tackat nej till både fredagsparty och Mats och grillördag hos Karin & Andreas. Allt för att kunna fokusera på lägenheten till 100%. Har lärt oss att man inte kommer så långt med bakishelger. I kväll har vi isolerat väggar, satt upp både OSB- och gipsskivor, fått bort lite tapet runt det ena fönstret och skrapat färg runt en dörrkarm. Med andra ord en väldigt effektiv fredagskväll. 

image31
Ser nästan ut som att ett proffs gjort detta! 

image34
Isolerare

image35
Färgskrapare

Nu är klockan snart tio. Har duschat bort den stickande isoleringen och byggdammet. Nu är vi hungriga! Laga mat nu är det inte tal om, det slutar nog med en burgare från Tom Fritz.
God natt!

Ny el

Igår blev elen klar. All el i hela lägenheten är ny! Inget gammalt finns kvar. I kväll har Johan varit i lägenheten och isolerat lite väggar. Jag har hunnit med en timmes body pump, brassat spagetti och köttfärssås till min snickare och bakat 2 kladdkakor till lilla mamma som fyller 60 år i morgon. Nu är vi båda trötta och ska sova - tror jag hör Johan snarka inne på soffan. Snart är det helg och då blir det fixa, fixa, fixa. Varför kan det inte vara helg alltid?
God natt!

Bara lite, lite kvar...

Idag blev det ungefär 2 timmars tapetrivning och nu är nästan allt borta! Bara lite kvar vid fönsterkarmarna sen är det no more tapet! Nu ska vi "halvfira" med korv och bröd.

Fortfarande tapet kvar...

Efter en arbetsdag, en powerwalk med Veronica i Pildammarna och en snabb pasta med Johan hann jag med i alla fall en timmes tapetrivning. Känns bara att göra något i lägenheten. Både jag och Johan får ångest när vi inte är där och gör någonting. Känns som att det står still för det syns ju inte så mycket när man bara river tapet. Om allt går enligt planen så kommer elektrikern och drar elen i helgen. Hoppas hoppas...



RSS 2.0