Thank God It's Friday :)



En surprise till :)

"The best twin in the world"
Ett paket från Emma!

Som innehöll ett jättefint armband! Vem jag pratar med i telefonen? Emma såklart! 

Nyss hemkommen från the dentist :)



Surprise i brevlådan :)


Idag när jag kom hem låg det ett grattis-kort i brevlådan med en liten present. Ett presentkort på Åhléns från söta familjen Almare! Perfekt present eftersom jag just idag skulle dit och handla. Tack söta ni!



Fina födelsedagspresenter :)

Träningslinne från mina klasskompisar

Nitväska fick jag av Emsi

Av Johan fick jag spinningskor som invigdes i kväll :)

En solhatt från Emsi

Av mamma, pappa och Nilla & Co fick jag pengar. På fredag blir det middag här hemma med Ankan, Raz, Mats & Hanna.

Hittade lite bilder på datorn från att Emma varit här:



Love you, miss you!

Detta inlägg är till dig faster Eva:

Hela meningen med denna blogg var ju faktiskt att visa hur resultatet av vår lägenhetsrenovering blev. Så här, äntligen kommer lite bilder. Eftersom bilderna är lite tunga går de inte att lägga ut på bloggen men här kommer en länk till Hemnet:

http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/437594





Emsi in town♥

Jag har haft en så hiiiimla härlig vecka och helg. I tisdags skubbade jag från skolan och hade en tvillingdag med Emma. Vi började dagen med frukost på Melvins. Där hade vi bokat frukostdate med vår kompis Henke. Henke är en gammal polare från vårt favoritställe Burger King där både jag, Emma och Henke har jobbat. 

Jag & Henke

Efter frukost packade Emma & jag bilen och körde ner mot Skanör-Falsterbo. Det var varmt och soligt och vi hittade en mysig plats på Falsterbostranden där vi solade och hade picknick.

Twins♥

I onsdags blev vi bjudna på grillning hemma hos Familjen Andersson. Alla utom Kakan var där (saknade dig!). Det grillades, mjauades och dansades. Kändes som en oändlig kväll och vi hade verkligen SJUKT kul! 

John & Philip

Emma & kusin Gustaf


William, en låda cigarrer och en misstänksam Dennis i bakgrunden.

Faster Lena och Simon

Tack hela familjen Andersson (och alla andra som var där såklart!) för en helt fantastisk kväll! Kvällen avslutades på Koi på Lilla Torg där vi mötte upp Johan♥ bl a.








Twintime means no time for blogging :)


Och då får man äta glass, ligga i solen, åka på utflykter, hjula på stranden och öppna sina presenter innan man fyller år♥ Nu sticker vi på efterlängtad släktmiddag hos The One and only Familjen Andersson.

Puss & Kram

Sköna söndag

Vi började vår söndag med mysig frukost i solen hos Eva och Sven-Åke (Johans föräldrar) i Lödde. Frukost utomhus! Det är inte ofta man får njuta av det när man bor i en lägenhet - i stan - utan balkong. 

Sen bar det av hemåt och sedan dess har det varit pyssel och städ av lägenheten (och tvätt) fram tills nu. Lyckades klämma in en tripp till IKEA också. 

I morgon är det skola mellan 9 och 12 och sen är det äntligen dags för TWINTIME♥

Sov gott!



Eller varför inte...

...sanden i Brasilien ;)



Just nu längtar jag efter...

... att känna Torekov-sand mellan tårna...

... att segla med Celestine II till Hallands Väderö...

... att äta pizza vid kvällssolen...

... att grilla (eller titta på när Johan gör det)!

Sen lunch...

Efter en liten runda på stan på jakt efter en kamera åkte vi hem och åt en fräsch Ceasarsallad bestående av:

* grillad kyckling
* tomat
* isbergssallad
* rucolasallad
* bladspenat
* färska champinjoner
* 3%-ig dressing
* rostat bröd med olja och vitlök

Mums!

I kväll blir det lördagsmys framför Robinson. Ett av mina favoritprogram.

Lördagsmiddag: räkor och vin :)

Varför är det så skönt att sova?

Jag vaknade ganska pigg klockan 9 men somnade snabbt om och gick upp vid 10 istället. Bestämde mig snabbt för att detta skulle bli min vilodag (från träning) så tanken på morgonpromenad slogs bort ganska snabbt.

Nu har vi precis njutit av en mysig frukost. I dag blir nog en lugn dag. Ska förbereda inför vårt finbesök i morgon (eller på måndag) för då kommer världens bästa EMSI! Gud vad jag längtar!


Emma i ett källarförråd :)



Efter 5 km på löpbandet

är det så äntligen dags att fira helg. Vi inledde vår med ett glas rosé/öl på kvarterskrogen Nya Bufféen på Regementsgatan. Nu chillar vi i soffan och jag har lyckats slumra till både en och två gånger. Duckie och Raz ringde precis och bjöd över oss på lite vin och det kan man ju inte tacka nej till.

På väg till kvarterskrogen såg vi en dam som satt på en uteservering. Hon hade typ mjukiskläder på sig och såg lite sliten ut. Ur väskan halar hon upp en flaska Famous Grouse och tar några rejäla klunkar för att sen stoppa ner den igen. En till som firar helg månne?

I morgon ska jag försöka få med mig Johan på en morgonpromenad vid havet. Önska mig lycka till!


Duckie & Raz



Wolverine

Vi har precis kommit hem från bion där vi sett Wolverine. Spännande med superhjältar.


Här är trailern för filmen. Hugh Jackman som Wolverine.... grrrr!


Johan ger den    av fem möjliga :)

Matbloggen fortsätter...

I kväll lagade jag en av våra favoriträtter - Thaisoppa. Det är egentligen en GI soppa som kommer från min kära vän Karin som i sin tur "fått" den av Paulún, GI-experten. Den är väldigt enkel att laga, nyttig och smarrig som bara den!

Detta behövs:

* 300 g kycklinginnerlårfilé (mkt godare och saftigare än vanlig filé!)
* 80 g salladslök
* 1/2 gul paprika
* 1/2 röd paprika
* 15 g färsk ingefära
* 2 msk kycklingfond
* 1 msk fisksås
* 1 msk olivolja
* 4 st vitlöksklyftor
* 1 tsk sambal oelek
* 1 l vatten
* 1 pkt risnudlar (jag brukar ta de platta & breda)

Man kan byta ut grönsakerna, jag hade färska champinjoner idag och har även gjort med broccoli.


1. Strimla/"grovhacka" kycklingen & paprikan. Finhacka vitlök, ingefära och salladslök.

2. Blanda i hop alla ingredienser förutom nudlarna och koriandern i en kastrull och låt koka upp. Låt sjuda i ca 5 minuter.

3. Under tiden kan man koka upp vatten till nudlarna.


4. När både nudlarna och soppan är klar är det bara att servera.

5. Toppa med lite färsk koriander. Alla är inte så förtjusta i denna krydda - I love it! Johan brukar ha lite Japansk soya på sin soppa.

Koriander♥ (I Kina trodde man förr att koriander gav evigt liv!)


Inbrott!

I helgen hade vi städdag i huset. En äldre dam som bor i huset hade dagen innan varit ute på promenad med sin hund då det hade kommit fram två killar/män av utländsk härkomst och hälsat på hunden och pratat med henne. De var lite konstiga och tydligen väldigt närgånga. När hon gick hemåt en stund senare mötte hon samma män vid huset och samtidigt upptäckte hon att hon var av med sina nycklar. De två männen lyckades på ngt sätt lura med henne en bit bort från huset. Sen vet jag inte mer vad som hände mer än att lägenheten stod olåst när hon kom hem och att någon hade varit inne där och stökat om och brutit upp ett vapenskåp. Jag vet inte om de hade fått med sig något mer än hennes nycklar. Läste i Sydsvenskan idag att det har hänt runt om i Malmö, samma sak: 2 män, frågar lite saker och vips så är nycklarna borta och sen har personerna haft inbrott hemma. Läskigt! 

Nycklarna som damen blev av med går till alla de gemensamma utrymmena som tvättstuga, vind och källare. Tänk om de kommer tillbaka, eller tänk om de smyger runt här i huset?

Min farfar lever inte längre men han bodde nere vid Ribersborg. Han hade dagligen besök av hemtjänsten och en dag ringde de på dörren och sa att de hade blivit av med nycklarna till farfar. Han blev först lite misstänksam men efter ett tag öppnade han dörren och in kommer en konstig typ med hatt (!). Farfar förstod direkt att något inte stod rätt till men innan han visste ordet av gick mannen igen och hade fått med sig lite pengar. Jag kommer inte ihåg exakt hur det gick till. Jag blir så arg och förbannad. Kan man inte lära sig att skilja på mitt och ditt? Ska det vara så svårt? Och att sen gå på äldre? Så fegt!








Jaha, då var det snart helg igen!

Och jag njuter av en ledig torsdag. Har hunnit med en runda på gymmet på morgonen. Idag gick jag dit med stegräknare och det blev ca 1,8 km fram och tillbaka. Igår på eftermiddagen gick jag en runda på 7453 steg, inte illa va?!

Igår lagade jag supergod soppa - Österlensk Jordätskockssoppa. Smarrigt! I dag blir det nog kyckling, kanske thaisoppa?


 Jag blev så himla sugen på ostron igår så här kommer en bild från min förra födelsedag :)






Fågelskit i håret

I morse när jag gick till skolan fick jag en stor, kladdig, snuskig, grön fågelbajs i mitt nytvättade hår. Jag vet inte exakt vem den skyldiga är men jag kan tänka mig att det var en sådan här snuskpelle:


Ska köpa en trisslott på affären sen, blir de ingen vinst ska jag köpa ett hagelgevär.....





Min tenta i bokslut...

gick så himla bra! Ett poäng från alla rätt och ingen är gladare än jag. Allt slit och plugg och stud och långa dagar i skolan gav resultat. 

Detta måste firas med ett spinningpass i kväll ;)

En bra start på dagen...

...är en timmes powerwalk med världens bästa Maria. För att väga upp mitt och Johans dåliga middagsval (pizza) i går blev det en timmes rask promenad innan frukost. Nu är det dags för frukost och sen ut och njuta lite i solen.

Frukosten består av:

* en smoothie gjord på sojamjölk, banan, frysta blåbär och hallon
* ett kokt ägg
* två Finn Crisp med smör och ost
* ett glas vatten
* en B-vitamin
* en zink-tablett


Helt plötsligt blev detta en matblogg men det är väl kul med lite variation?



Pizzabak

Innan jag träffade Johan, för kanske 15 år sedan jobbade han inte som snickare. Nä, han var varken dykinstruktör i Söderhavet eller hemlig agent hos CIA - min kille har förflutet som pizzabagare! Hur coolt är inte det? 

Trots det var det jag som stod för pizzabaket i kväll, med recept från pappa. 


Jag gjorde misstaget att inte lägga på osten direkt på tomatsåsen..... 


Allra sist, efter att den varit i ugnen, på med oregano.



Mina fem-i-topp filmer

Listar här mina fem favoritfilmer (utan inbördes ordning):

♥ Flykten från Alcatraz


I denna amerikanska film från slutet på 70-talet skildras en sann historia om tre stycken fångar som lyckas fly från Alcatraz - världens mest rymningssäkra fängelse (yeah right). Otroligt spännande film med Clint Eastwood i huvudrollen.

♥ Pretty woman


En av de första filmerna jag såg på bio. Det kommer nog aldrig att komma en liknande film fastän många försök gjorts. Jag älskar denna film och musiken är bra i den också. Har läst att från början skulle egentligen "Vivian" (Julia Roberts) hamna på gatan igen och att många tjejer försökte finna lyckan på samma sätt som i filmen - att prostituera sig i väntan på riddaren på den vita hästen.

♥ The Holiday



En film som jag kan se om och om igen, som jag blir glad av och som ger mig en riktigt feelgood känsla är The Holiday. The Holiday är min absoluta favoritfilm!

♥ Dirty Dancing


Jag kan alla replikerna (har kunnat i alla fall) och musiken i denna film är helt underbar!

♥ Sex and the city The movie


Har bara sett den en gång och väntar på rätt tillfälle att se den en gång till. Kanske när Emsi kommer nästa vecka? En rolig och fantastisk film. En riktig chick flick!



Ha ha! Snygg blandning på mina favorifilmer. Känns nästan som finn ett fel?! Eller en ska bort! De fyra tjejfilmerna är verkligen mina absoluta favoriter och jag är barnsligt förtjust i tjejfilmer. Mamma Mia fick inte plats annars är den en stor favorit den med. Den femte med Clintan skulle nog kunna bytas ut mot ngn annan spännande film typ "Kodnamn Nina" eller "The Bourne Identity". 

En favorit filmregissör är Pedro Almodóvar. De av hans filmer jag sett är underbara! Men det känns som att det får blir ett annat inlägg då det inte är riktigt samma genre på hans filmer och de ovan. 




Pasta Carbonara

Jag är ingen mästerkock men om det är en maträtt jag gör som alltid blir så jäkla god så är det min pasta Carbonara. Nu delar jag med mig av detta fantastiska recept:

Detta behövs:


* 2 pkt bacon (inte med på bilden) Uppdatering: kan man få tag på äkta italiensk pancetta är detta såklart att föredra!
* olivolja
* 3 dl grädde (jag kör laktosfri)
* 2 äggulor
* 3-4 vitlöksklyftor (I love vitlök)
* 1 gul lök (jag kan egentligen inte äta lök men i denna maträtt är den ett måste)
* spagetti (helst Barillas)
* salt & peppar
* parmesan

1. Börja med att sätta på vatten till pastan. Jag brukar slänga i en grönsaksbuljong när jag kokar pasta och lite lite olja ibland.

2. Klipp baconen i små bitar och knaperstek den på ganska hög värme. När den är klar brukar jag hälla av den på ett fat med en bit papper så att fettet får rinna av ordentligt.


3. Finhacka den gula löken och fräs den i lite olivolja. Tillsätt finhackad vitlök och fräs tillsammans med den gula löken utan att vitlöken tar färg.

4. Häll på grädden och låt det koka i några minuter.


5. När pastan har kokat färdigt blandar jag ihop allt i en kastrull: pasta, den stekta baconen och grädden med lök. Häll i de två äggulorna och rör ihop allt på svag värme tills det är krämigt.


6. Krydda med salt och peppar. Serveras med parmesanost och helst ett glas rött till om jag och Johan får bestämma.

Direktimporterad parmesan från Italien som pappa levererat.


Detta är en perfekt bakis-seg-trött-söndagsmiddag. Kanske inte den nyttigaste men säkerligen den godaste!

Bra låt en grå torsdag


Har varit och tränat och råkade sträcka baksidan av låret (inte pga träning men när jag skulle gömma mig för Annika bakom en vägg - moget). Nu väntar jag på Johan för när han kommer hem ska vi lyxa till det med att äta planka på JPs.

Trött torsdag...

Har precis kommit hem efter en heldag på skolan med tentaplugg. Nu vill jag bara ha det överstökat. Känns ganska rörigt i huvudet nu och jag skulle kunna sova ett dygn.... 

Surfade in på HMs hemsida och hittade denna söta bikinin. Då slog det mig att just det - gymmet väntar!


Jag har syndat...

Johan har smittat mig - jag har blivit en gottegris. Lämnar man mig hemma själv med en godispåse får man faktiskt skylla sig själv.... Gott är det i alla fall, eller va...


Min tvillingsyster♥

För snart exakt 28 år sedan föddes jag - och Emma. Jag kom ut 16:55 och tio minuter senare kom Emma - med fötterna först! Typiskt Emma att redan då gå mot strömmen. Fram till årskurs 2 hade vi likadana kläder och fram tills första året på gymnasiet gick vi i samma klass. Vi har alltid stöttat och skyddat varandra. Om någon skulle vara dum mot någon av oss i skolan när man var liten fanns alltid den andra där och skyddade. Visst kan vi bråka (det finns nog många som kan hålla med om det) men vi blir lika snabbt vänner igen och vi är aldrig långsinta mot varandra. Ibland har det gått vilt till och jag har t o m kastat ett glas efter Emma en gång. (I och för sig har du jagat mig med ett renhorn!)

Det var Emma som lärde mig knyta skorna och det var Emma som lärde mig att cykla på två hjul. Det enda som jag tror jag var först med var att sitta själv (lite mesigt om jag får säga det själv) för Emma skulle så klart vara först med att ta de första stegen också. Vi tänker lika och tycker oftast likadant. När vi umgås kan vi nästan läsa varandras tankar och vi har t o m drömt samma dröm, samma natt!

Emma är min allra bästa vän och jag saknar dig varje dag, varje sekund vi inte är på samma plats. Jag känner mig halv utan dig och jag vet att du vet vad jag menar....


Emsi, aj löv jo♥ Vi ses snart!


Tråkig tisdag?

Än så länge känns detta som en ganska trist dag. Vaknade av regn ute och hade extra svårt att gå upp när klockan ringde. Men men, det är väl bara att bita ihop... 

I dag blir det skola hela dagen och det pluggas inför tenta i bokslut på fredag. Ska bli skönt när den är över och då är jag faktiskt ledig några dagar innan nästa kurs i årsredovisning börjar. Blä, vilket tråkigt inlägg detta blev. Här kommer en mysig bild från Torekov från förra sommaren.



Nu - regnig promenad till skolan. Jippie!


Bra avslutning på en mysig helg

Har precis avslutat en mysig helg med att kolla på en bra film - Australia. Vad fin den var och tårarna trillade ner för mina kinder på slutet. 


Nu smattrar regnet utanför och jag tror det blir en tidig kväll. Ska drömma om vår semester - alptoppar, wienerschnitzel, öl, pasta, skaldjur, sol, hav......

God natt♥


1:a maj!

I går firade vi Valborg med grillning ute på vår gård med Annika och Rasmus. Det grillades grishals, sparris, Halloumiost och svamp och till det hade vi en hemmagjord potatissallad. Några öl och rosévin slank också ner. När det började bli för kallt flyttade vi in och fortsatte firandet inne i lägenheten för att några timmar senare gå till Operagrillen. Tack för en rolig och händelserik kväll igår. Duckie, this one's for you!





Idag har vi mest slappat. Ätit både pizza och sushi och varit ute i solen några timmar. Nu degar vi framför TVn och njuter av att vi har hela helgen framför oss.

I ♥ sushi!

 

RSS 2.0