Back to work

Påsken är över och så också vilan. Om man nu kan kalla 4 hektiska dagar med ett tvillingpar  för vila. Dagar fyllda med shopping och en flickvän som blir sur för att man inte visar tillräckligt engagemang i hennes klädval. Påskaftonen firades med sushi,vin och bringare med Fidel Castro
Inkvarteringen i den så smakfullt nyrenoverade lägenheten på söder sköttes exemplariskt av Jolanta "Angelhair" Björklund som trots ihärdig huvudvärk lagade mat så tallrikarna for i golvet. På Lördagskvällen blev hela ekipaget hembjudna till MäklarMads och sitt nyinredda vardagsrum/badrum ( om ni tänker köpa ett gjutjärnsbadkar som väger 80kilo och tänker släpa upp det 4 våningar, kolla då måtten innan så ni får in det i badrummet).

Minisemester i Estocolmo

Över påsk blir det vila från renovering. I morgon kväll tar vi flyget till Emsipemsi i Stockholm. Har blivit lovade påskmiddag och ett superduperbra ställe som serverar huvudstadens godaste drinkar! Sis, vi ses om några timmar!


Emsi


Jäkla tapet!

Helgen har gått i tapetens tecken. All tapet ska bort! Skrapa, skrapa och skrapa. Många lager i alla möjliga färger. Egentligen ganska kul att se vad folk har haft för dålig smak. Alltifrån rosa och grårutig till stora medaljonger och väv.
 


För att få bort tapet behövs:

En tryckspruta från Biltema och en skrapa. Trycksprutan fylls med vatten och diskmedel. Detta sprutar man på tapeten som lossnar lättare då med hjälp av skrapan.


Den nya väggen

Så fort köket var ute och lägenheten tömd på ugn, diskbänk och bruk restes den nya väggen. Ett litet insläpp för ljus lämnades högst upp där vi kommer att sätta ett fönster.
Lärlingen
image11

       

Före och efter

Lägenheten är en 1:a på 38 kvm som ska byggas om till en 2:a. Köket har vi rivit för att ge plats åt vårt nya sovrum. Det nya köket kommer att sättas upp i hallen. Ritningar på detta är på G.

Före
image5
Efter
image8
Arbetsledaren
image9


Renoveringen börjar

Så, här är vår blogg om vår lägenhet och vår renovering. Äntligen har vi satt igång! Ska berätta från början och försöka göra en lång historia kort. Jag (Lisa) har en lägenhet i Malmö, Slottsstaden. En 1:a på 38 kvm. Johan kom till undsättning med snickarbälte och tumstock i högsta hugg och erbjöd mig sina kunskaper när det var dags för renovering. One thing led to another och snart var både jag och köket fast. Vi blev upp över öronen förälskade.... och är det fortfarande! En ledig lägenhet dök upp i trappen bredvid och några veckor senare var den såld - till Johan. Johan hyrde ut sin lägenhet i andra hand och flyttade in till mig. Min lägenhet är vid den här laget totalrenoverad, nytt kök och nytt badrum. Planen ser nu ut såhär: Renovera Johans lägenhet, sälja min lägenhet och flytta in tillsammans i Johans. 

image2

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0